top of page

Bio-technische varroabestrijding als zomerbehandeling


Arrestmethode "Dr Maul"

Wanneer? 1e helft van juni starten Op voorhand plannen zodat de 9-daagse cyclus nauwkeurig kan gevolgd worden

Hoe? Dag D - 3 raampjes uit de kast nemen, in het midden van de broedruimte - 1 leeg, opgebouwd raampje (A) in een kooi van koninginnenrooster sluiten en de koningin hierin zetten. Dit raampje merken met een duimspijker. - De kooi, omringd met 2 lege raampjes met wasstrips in de broedruimte zetten Na 1 week - Controle op redcellen en deze zo nodig vernietigen Dag D+9 - Nog een raampje uit de broedruimte halen - De koningin vangen en het raampje A op deze lege plaats zetten - Een gemerkt raampje B in de kooi stoppen en de koningin erin zetten Dag D+18 - Raampje A uithalen en smelten - Koningin vangen en raampje B op de lege plaats zetten - Gemerkt raampje C in de kooi en de koningin hierin zetten Dag D+27 - Raampje B uithalen en smelten - Kooi weghalen en raampje C in de kast laten (koningin is nu vrij) - 2 raampjes met aangebouwde raat weghalen - Alle lege plaatsen opvullen met opgebouwde raampjes of met waswafels Dag D+36 - Raampje C uit de kast halen en smelten - Nieuw raampje op de lege plaats zetten

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Er zijn nog geen tags.
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page